Home > Melkveehouders > Dairy Academy

Dairy Academy: hét kennisplatform voor melkveehouders

Sinds najaar 2022 is Dairy Academy België een feit. Dairy Academy is het exclusieve kennisplatform voor melkveehouders die melk leveren aan Royal A-ware. In samenwerking met deskundige kennispartners stellen we een aantrekkelijk aanbod van workshops en events voor hen samen. Hoewel iedere melkveehouder onderneemt vanuit een eigen perspectief en visie op de toekomst is de motivatie voor ontwikkeling en verbetering vergelijkbaar groot.

Onze deskundige kennispartners zijn: Boone Denkavit, For Farmes, Alta Genetics en DLV.

We nodigen onze leveraars dan ook graag in september 2023 opnieuw uit om deel te nemen aan een van onzeworkshops. Meer informatie over de nieuwe workshops volgt vanaf augustus.

We leren van elkaar, houden vakkennis op peil en maken ondernemen leuker en makkelijker!

Emilie Costers, manager Dairy Academy

Ontdek onze kennispartners

Dairy Academy werkt samen met een aantal deskundige kennispartners om interessante workshops uit te werken. We streven naar kennispartners is alle verschillende domeinen die relevant zijn voor de hedendaagse melkveehouder.
Lees hieronder meer over onze huidige kennispartners.

Boone Denkavit

BOONE BV verdeelt volledige en aanvullende mengvoeders, kunstmelkvoeders, voederkernen, voormengsels, voedermiddelen en toevoegingsmiddelen en verhandelt de Denkavit producten in België en Luxemburg. Denkavit heeft expertise in het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige veevoeders voor dieren in de eerste levensfase: o.a. kalveren.

Partner voor het thema: Kalveropfok
 
Wie is Boone Denkavit?

BOONE en Denkavit zijn specialist in voeding voor kalveren en jonge dieren en zijn beiden partner voor de veehouder, de veevoederhanderlaar en de mengvoerindustrie.  
Ze vormen een belangrijke schakel tussen het product en de klant. Als erfbetreder bieden ze meerwaarde door voedingsadvies op maat van elk bedrijf. Bedrijfsbegeleiding, opvolging op vlak van voeding van de dieren, wordt door hun medewerkers met veel zorg uitgevoerd. Onderzoek, praktijktesten en kennis verzamelen, dat is waar ze dagelijks aandacht aan besteden.

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

"Bij Boone Denkavit hebben we continu aandacht voor het verbeteren van onze producten. We proberen nieuwe concepten en toepassingen om jonge dieren optimaal te laten groeien en presteren. Nu en in de toekomst. De opgebouwde kennis en expertise die we verzamelen door de talloze praktijktesten en onderzoeken willen we heel graag delen.", Luc Boone, bestuurder BOONE
"We willen voorlopen op het gebeid van kennis en expertise. En deze voorsprong willen we ook behouden."


DLV

DLV (deel van United Experts nv) is specialist op vlak van wetgeving, vergunningen en fiscaliteit en staat de ondernemers bij in alle fases van het bedrijf, van starten tot stoppen, bij een uitbreiding, transformatie of bedrijfsovername.

Partner voor de thema's energie, fiscaliteit & wetgeving.
 
Wie is DLV?

DLV is specialist op vlak van wetgeving, vergunningen en fiscaliteit en staat de ondernemers bij in alle fases van het bedrijf, van starten tot stoppen, bij een uitbreiding, transformatie of bedrijfsovername. Om jou te laten focussen op het reilen en zeilen van je bedrijf, zorgt DLV voor de nodige (administratieve) begeleiding bij jouw project. Een team van gedreven adviseurs met een boerenhart – dikwijls boerenzoons of boerendochters- staan dagelijks klaar om met een zeer gedegen kennis en een gezonde portie doorzettingsvermogen de melkveehouder te begeleiden en te adviseren.

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

"DLV neemt dit partnership met trots op, omdat we het belangrijk vinden dat melkveehouders de nodige professionele begeleiding en advies krijgen over de zaken die niet tot hun dagelijkse bedrijfsvoering horen." Carl De Braekeleer, CEO DLV


Alta Genetics

Alta Genetics is wereldleider op het gebied van fokkerij. Het is een dynamisch, innovatieve speler in de melkveehouderij en heeft vestigingen in meer dan 70 landen.

Partner voor het thema Fokkerij
 
Wie is Alta Genetics?

Alta Genetics is een fokkerijbedrijf dat naast betrouwbare genetica ook service en producten levert op het gebied van vruchtbaarheid, gezondeheid en management. Bij Alta weten ze dat vooruitstrevende melkveehouders het liefst zaken doen met leveranciers die meer leveren dan enkel een goed product. Ze bouwen langdurige relaties op door waarde te creëren voor hun klanten. Met een resultaatsgerichte mentaliteit heeft Alta een focus op het leveren van de beste genetische - en vruchtbaarheidsstrategieën. Ze leveren persoonlijk advies dat past bij de huidige situatie van jouw bedrijf en de toekomstige doelen. 

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

"Net zoals A-ware zetten wij in op de opbouw van langdurige relaties met melkveehouders. De winstgevendheid van een melkveebedrijf verbeteren, komt er niet enkel door het leveren van betrouwbare genetica maar ook door hoogwaardige producten en services op gebied van vruchtbaarheid, gezondheid en management. Met dezelfde insteek willen we ons inzetten voor de workshops van Dairy Academy. Tijdens de workshops willen we extra kennis meegeven die bijdraagt aan de winstgevendheid van het melkveebedrijf.", Johan Wynants, teamleader Alta Genetics


Deelnemen aan een workshop?

Alle info over de aankomende workshops vind je op mijnroyalaware.be/workshops. Nog geen toegang tot mijnroyalaware.be? Stuur dan een mailtje naar dairyacademybelgie@royal-aware.com. Deelnemen is kosteloos en levert 5 punten op in de duurzaamheidsmonitor. De workshops van Dairy Academy België zijn exclusief voorbehouden voor leveraars van A-ware in België en worden georganiseerd in samenwerking met onze kennispartners.