Home > Melkveehouders > Dairy Academy

Dairy Academy: hét kennisplatform voor melkveehouders

Sinds najaar 2022 is Dairy Academy België een feit. Dairy Academy is het exclusieve kennisplatform voor melkveehouders die melk leveren aan Royal A-ware. In samenwerking met deskundige kennispartners stellen we een aantrekkelijk aanbod van workshops en events voor hen samen. Hoewel iedere melkveehouder onderneemt vanuit een eigen perspectief en visie op de toekomst is de motivatie voor ontwikkeling en verbetering vergelijkbaar groot.

Onze deskundige kennispartners zijn: Boone Denkavit, For Farmes, Alta Genetics en DLV.

We nodigen onze leveraars dan ook graag in voorjaar 2023 opnieuw uit om deel te nemen aan een van onderstaande workshops. 

We leren van elkaar, houden vakkennis op peil en maken ondernemen leuker en makkelijker!

Emilie Costers, manager Dairy Academy

Ontdek onze kennispartners

Dairy Academy werkt samen met een aantal deskundige kennispartners om interessante workshops uit te werken. We streven naar kennispartners is alle verschillende domeinen die relevant zijn voor de hedendaagse melkveehouder.
Lees hieronder meer over onze huidige kennispartners.

Boone Denkavit

BOONE BV verdeelt volledige en aanvullende mengvoeders, kunstmelkvoeders, voederkernen, voormengsels, voedermiddelen en toevoegingsmiddelen en verhandelt de Denkavit producten in België en Luxemburg. Denkavit heeft expertise in het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige veevoeders voor dieren in de eerste levensfase: o.a. kalveren.

Partner voor het thema: Kalveropfok
 
Wie is Boone Denkavit?

BOONE heeft een groot assortiment aan aangepaste voeders voor jonge dieren.
BOONE vormt een belangrijke schakel tussen het product en de klant. Als erfbetreder bieden wij meerwaarde door voedingsadvies op maat van elk bedrijf. Bedrijfsbegeleiding, opvolging op vlak van voeding van de dieren, wordt door hun medewerkers met veel zorg uitgevoerd.
BOONE is FCA gecertificeerd en beschikt over een gevalideerd autocontrolesysteem. Onderzoek, praktijktesten en kennis verzamelen, dat is waar ze dagelijks aandacht aan besteden.

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

BOONE en Denkavit zijn specialist in voeding voor kalveren en zijn beiden partner voor de veehouder, de veevoederhandelaar en de mengvoerindustrie. Er is continu aandacht voor het verbeteren van hun producten. Ze proberen nieuwe concepten en toepassingen uit om jonge dieren optimaal te laten groeien en presteren. Nu en in de toekomst.
Boone heeft in België een toonaangevende positie opgebouwd. Ze willen voorlopen op gebied van kennis en expertise. En deze voorsprong willen ze ook behouden. Daarom zijn ze partner van Dairy Academy.


DLV

DLV (deel van United Experts nv) is specialist op vlak van wetgeving, vergunningen en fiscaliteit en staat de ondernemers bij in alle fases van het bedrijf, van starten tot stoppen, bij een uitbreiding, transformatie of bedrijfsovername.

Partner voor de thema's energie, fiscaliteit & wetgeving.
 
Wie is DLV?

DLV is specialist op vlak van wetgeving, vergunningen en fiscaliteit en staat de ondernemers bij in alle fases van het bedrijf, van starten tot stoppen, bij een uitbreiding, transformatie of bedrijfsovername. Om jou te laten focussen op het reilen en zeilen van je bedrijf, zorgt DLV voor de nodige (administratieve) begeleiding bij jouw project. Een team van gedreven adviseurs met een boerenhart – dikwijls boerenzoons of boerendochters- staan dagelijks klaar om met een zeer gedegen kennis en een gezonde portie doorzettingsvermogen de melkveehouder te begeleiden en te adviseren.

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

DLV neemt dit partnership met trots op, omdat ze het belangrijk vinden dat melkveehouders de nodige professionele begeleiding en advies krijgen over de zaken die niet tot hun dagelijkse bedrijfvoering horen.


Alta Genetics

Alta Genetics is wereldleider op het gebied van fokkerij. Het is een dynamisch, innovatieve speler in de melkveehouderij en heeft vestigingen in meer dan 70 landen.

Partner voor het thema Fokkerij
 
Wie is Alta Genetics?

Bij Alta weten ze dat vooruitstrevenve melkveehouders het liefst zaken doen met leveranciers die meer leveren van enkel een goed product. Ze bouwen langdurige relaties op door waarde te creëren voor hun klanten. Ze verbeteren de winstgevendheid van individuele veestapels door betrouwbare genetica en hoogwaardige producten en services te leveren op het gebied van vruchtbaarheid, gezondheid en management. Met een resultaatsgerichte mentaliteit heeft Alta een focus op het leveren van de beste genetische - en vruchtbaarheidsstrategieën. Ze leveren persoonlijk advies dat pas bij de huidige situatie van jouw bedrijf en de toekomstige doelen. 

Waarom een partnership met Dairy Academy? 

Net zoals A-ware zet ook Alta in op de opbouw van langdurige relaties met melkveehouders. De winstgevendheid van een melkveebedrijf verbeteren, komt er niet enkel door het leveren van betrouwbare genetica maar ook door hogwaardige producten en services op gebied van vruchtbaarheid, gezondheid en management. Met dezelfde insteek zet Alta zich in voor de workshops van Dairy Academy. Tijdens de workshop willen ze extra kennismeegeven die moet bijdragen aan de winstgevendheid van hun melkveebedrijf. 


Deelnemen aan een workshop?

Schrijf je in via Z-net! Nog geen toegang tot Z-net? Stuur dan een mailtje naar dairyacademybelgie@royal-aware.com. Deelnemen is kosteloos en levert 5 punten op in de duurzaamheidsmonitor. De workshops van Dairy Academy België zijn exclusief voorbehouden voor leveraars van A-ware in België en worden georganiseerd in samenwerking met onze kennispartners.