Home > Dairy Academy in België van start

Dairy Academy Royal A-ware in België van start met twee kennispartners

6 september 2022
september6

Royal A-ware gaat vanaf dit najaar ook in België via de Dairy Academy kennis delen met leveraars. Dairy Academy is het kennisplatform van Royal A-ware en helpt leveraars met deskundige kennispartners, om het melkveebedrijf toekomstbestendiger en duurzamer in te richten. De eerste twee kennispartners die aansluiten in België zijn ForFarmers - specialist in innovatieve voeroplossingen - en BOONE-Denkavit - specialist in jongveeopfok.

Dairy Academy startte in 2014 in Nederland en is het exclusieve kennisplatform voor leveraars van Royal A-ware. In samenwerking met deskundige kennispartners wordt jaarlijks een aantrekkelijk aanbod van workshops en evenementen voor hen samengesteld. Daarmee maakt Royal A-ware ondernemen voor haar leveraars makkelijker en inzichtelijker. In Nederland zijn inmiddels 12 kennispartners aangesloten bij Dairy Academy. De eerste workshops in België zijn gepland voor november.

ForFarmers: voeroplossingen voor productief en gezond melkvee
Luc Augustyns, commercieel manager ForFarmers: ‘Leveraars van Royal A-ware krijgen via onze eerste workshop ‘Meer melk uit ruwvoer’ inzicht in welke verschillende factoren invloed hebben op de melkproductie en hoe de potentie van de veestapel optimaal benut kan worden. Ze maken aan de hand van praktijkvoorbeelden kennis met management- en voeroplossingen voor productief en gezond melkvee.’

BOONE-Denkavit: voor gezonde en veilige opfok kalveren
Luc Boone, bestuurder BOONE, kijkt uit naar de eerste workshop in België: ‘Met onze workshop ‘Jongveeopfok’ leren de melkveehouders meer over goed opfokmanagement op het gebied van voeding, gezondheid, ventilatie en huisvesting. Al tientallen jaren doet Denkavit onderzoek naar de optimale kalveropfok voor een gezonde en evenwichtige groei van kalveren.’

Leveraars van Royal A-ware kunnen kosteloos deelnemen aan workshops en evenementen van de Dairy Academy. ‘Een mooie kans voor onze leveraars om nog meer inzicht te krijgen in het managen van hun bedrijf, meer rendement te realiseren en met nog meer plezier te ondernemen. We zijn verheugd dat ForFarmers en BOONE-Denkavit hun partnership met Royal A-ware uitbreiden naar België’, zegt Luc Van Hoe, directeur Melkzaken A-ware België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r.: Luc Augustyns (commercieel manager ForFarmers), Luc Van Hoe (directeur Melkzaken A-ware België) en Luc Boone (bestuurder BOONE-Denkavit).